فهرست مطالب

Iranian Journal Of Medical - Surgical Nursing
Volume:3 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود ریانی، مهوش صلصالی*، عباس عباس زاده صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    اگرچه دریافت پیوند کیفیت زندگی بیماران مرحله انتهایی بیماری کلیوی را بهبود می بخشد، اما آنان را با چالش های جدیدی مواجه می نماید. عوامل متعددی در خلال این فرایند به عنوان تسهیل کننده و مانع تطابق می توانند نقش آفرینی کنند. هدف این مطالعه، تبیین تسهیل کننده های تطابق با پیوند کلیه در دریافت کنندگان پیوند بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر با رویکرد کیفی که طی سال های 91-1390 انجام گرفت، با 11 دریافت کننده پیوند کلیه از بخش پیوند بیمارستان افضلی پور دانشگاه علوم پزشکی کرمان و با توجه به هدف پژوهش مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته انجام گرفت. روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و تا اشباع داده ها و زمانی که دیگر کدها و طبقات جدیدی به دست نیامد، ادامه یافت. تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از روش تحلیل محتوای نهفته انجام گرفت.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها، دو درون مایه و هفت طبقه را آشکار ساخت که عبارت از: استفاده از منابع درونی (معنویت مداری، مثبت اندیشی و تصویر ذهنی مثبت از خود) و استفاده از منابع بیرونی (خانواده، همتایان، سیستم مراقبت و سازمان های اجتماعی) بودند.
    نتیجه گیری
    منابع درونی و بیرونی فرد را در رسیدن به تطابق یاری می رسانند. توسعه سیستم های حمایت اجتماعی و آموزش خانواده ها درباره نقش مهم آنان که می تواند تاثیر مثبتی بر فرایند تطابق داشته باشد، باید مدنظر قرار گیرد. فراهم آوردن محیطی که در آن بیماران بتوانند تحت مدیریت و نظارت پرستاران باتجربه، تجاربشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، موجب آگاهی آنان از راهبردهای تطابق موثر می شود و محیط مناسبی را برای یادگیری فراهم می نماید.
    کلیدواژگان: تطابق، تسهیل کننده، پیوند کلیه، تحلیل محتوا، مطالعه کیفی
  • سمیرا خیاط، معصومه خیرخواه*، زهرا بهبودی، حامد فنایی، امیر کساییان صفحات 10-16
    زمینه و هدف
    سندرم قبل از قاعدگی (Premenstrual syndrome یا PMS) اختلال شایعی در زنان سنین باروری می باشد. با توجه به عدم شناخت اتیولوژی دقیق این سندرم، درمان های متعددی برای آن پیشنهاد شده است. یکی از روش های درمانی، استفاده از گیاهان دارویی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر زنجبیل بر شدت علایم سندرم قبل از قاعدگی طراحی شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی دو سوکور، 70 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1392 که به PMS مبتلا بودند، به صورت تصادفی به گروه های دریافت کننده زنجبیل و دارونما تقسیم شدند. شرکت کنندگان از هفت روز قبل از قاعدگی تا سه روز پس از قاعدگی به مدت سه دوره، روزانه دو کپسول دریافت کردند و شدت علایم خود را ثبت نمودند. ابزار جمع آوری اطلاعات، فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسش نامه ثبت روزانه شدت علایم بود. داده ها قبل از مداخله و 1، 2 و 3 ماه پس از مداخله توسط آزمون های آنالیز واریانس اندازه گیری های مکرر و تی مستقل تجزیه و تحلیل شد. نرم افزار SPSS نسخه 18 جهت تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت و 05/0 > P به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز علایم PMS دو گروه قبل از مداخله (77/30 ± 2/110 در گروه زنجبیل و 65/44 ± 7/ 106 در گروه دارونما) تفاوت معنی داری نداشت (710/0 = P)، اما در میانگین شدت علایم PMS دو گروه 1، 2 و 3 ماه پس از مداخله (به ترتیب 76/45 ± 7/105، 68/50 ± 2/107 و 74/48 ± 0/106 در گروه دارونما و 76/32 ± 18/51، 12/33 ± 48/49 و 41/33 ± 06/47 در گروه زنجبیل) تفاوت های معنی داری مشاهده شد (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، احتمال دارد زنجبیل در کاهش شدت علایم خلقی، جسمانی و رفتاری سندرم قبل از قاعدگی موثر باشد، البته کاربرد درمانی این دارو نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: سندرم قبل از قاعدگی، زنجبیل، طب گیاهی، طب مکمل
  • عاطفه شمسی*، زینب موحدی، بتول پورابولی، صدیقه ایرانمنش صفحات 17-23
    زمینه و هدف
    از جمله مشکلات عدیده ای که نوزاد نارس بعد از تولد با آن مواجه می باشد، ضعف مهارت های حرکتی دهان و عدم توانایی تغذیه از سینه مادر است. اقدامات مداخله ای ساده مانند تحریک بویایی می تواند در تسریع دستیابی به این مهارت که یکی از چالش های فزاینده در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان است، کمک کننده باشد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی بوی شیر مادر بر زمان انتقال تغذیه نوزاد نارس به تغذیه دهانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی 92 نوزاد نارس با سن حاملگی کمتر از 33 هفته در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های ولی عصر(عج) و جامع زنان تهران از اردیبهشت تا شهریور سال 1392 انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس به طور تصادفی از نمونه های دو گروه 46 نفره کنترل و مداخله (دریافت کننده تحریک بوی شیر مادر در زمان های گاواژ) صورت گرفت. برای جمع آوری اطلاعات از چک لیستی استفاده شد که شامل اطلاعات دموگرافیک و متغیرهای اصلی مورد مطالعه (طول مدت انتقال تغذیه از گاواژ به تغذیه دهانی، وزن گیری، طول مدت بستری و طول مدت اولین تغذیه نوزاد از سینه مادر) بود. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و من ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین طول دوره انتقال در گروه مداخله 23/3 ± 20/11 و در گروه کنترل 04/6 ± 65/21 روز بود (001/0 > P). همچنین، میانگین طول مدت بستری در گروه مداخله 57/3 ± 65/14 و در گروه کنترل 50/6 ± 20/26 روز بود (001/0 > P). در مورد گروه مداخله تغذیه از سینه مادر نیز در مدت کمتری صورت گرفت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به کاهش مدت زمان انتقال از گاواژ به تغذیه دهانی در گروه مداخله، استفاده از این روش ساده و کم هزینه به مادران جهت تسریع دستیابی نوزاد به توانمندی تغذیه ای پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بوی شیر مادر، نوزاد نارس، مدت زمان انتقال تغذیه، طول مدت بستری، تغذیه دهانی
  • حسین ابراهیمی، مهدی صادقی*، حسین باقری، غلامحسین سرگزی صفحات 24-31
    زمینه و هدف
    نقش کنترل مطلوب بیماری دیابت در پیشگیری از عوارض ناشی از این بیماری شناخته شده است. با توجه به اهمیت شناسایی عوامل تاثیرگذار بر کنترل بیماری دیابت، این مطالعه با هدف تعیین وضعیت کنترل متابولیک و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مرکز دیابت شهرستان شاهرود انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر در سال 1392 بر روی 156 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مرکز دیابت شاهرود انجام شد. کنترل متابولیک بر اساس شاخص هموگلوبین C1A تعیین و سپس ارتباط آن با مشخصات فردی و عوامل مرتبط با بیماری بررسی شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین هموگلوبین C1A، 62/1± 14/8 به دست آمد و اکثر بیماران از کنترل متابولیک با سطح متوسط (10-7 درصد) برخوردار بودند. بین کنترل متابولیک با وضعیت تاهل، نوع زندگی، تحصیلات، شغل، درآمد، مصرف دخانیات و برنامه ورزشی ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0 > P). بین زمان تشخیص بیماری (01/0 = P)، عوارض همراه (001/0 > P) و نوع مصرف دارو (01/0 = P) نیز ارتباط معنی داری بود، ولی بین کنترل متابولیک و جنس ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که بیشتر بیماران از کنترل متابولیک مطلوبی برخوردار نبودند و با توجه به ارتباط عواملی مانند تاهل، نوع زندگی، دخانیات و ورزش با وضعیت کنترل متابولیک بیماران، به نظر می رسد اجرای برنامه های آموزشی برای بیماران و همچنین تاثیر خانواده ها در جهت حمایت از بیماران، امکان دستیابی به سطح مطلوب تری از کنترل متابولیک و در نتیجه کاهش عوارض و مشکلات بیماران مبتلا به دیابت وجود دارد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، کنترل متابولیک، هموگلوبین C1A
  • مهدیه جعفری، مژگان بیات مختاری، فتیحه کرمان ساروی* صفحات 32-37
    زمینه و هدف
    مراقبت نوزادان کم وزن در انکوباتور با عوارضی مانند تاخیر در وزن گیری، افزایش طول بستری و متعاقب آن عفونت های بیمارستانی همراه می باشد. یکی از روش های جایگزین مراقبت در انکوباتور، روش طبیعی و غیر تهاجمی مراقبت کانگورویی (Kangaroo mother care) است که در آن نوزاد در تماس پوستی با مادر قرار می گیرد. در این مطالعه تاثیر مراقبت کانگورویی بر وزن گیری، طول مدت بستری و تنظیم درجه حرارت نوزادان با وزن کم هنگام تولد مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی بر روی نوزادان نارس با وزن کمتر از 2500 گرم هنگام تولد (Low birth weight یا LBW)، بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (Neonatal intensive care unit یا NICU) بیمارستان های 22 بهمن و 17 شهریور مشهد در سال 1389 انجام شد. 50 نوزاد با نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و سپس به طور تصادفی در دو گروه (25 نفر در گروه مداخله و 25 نفر در گروه کنترل) مورد بررسی قرار گرفتند. در گروه مداخله، یک ساعت تماس پوستی بین مادر و نوزاد در شبانه روز برقرار شد و گروه کنترل نیز طبق برنامه معمول بخش نوزادان مراقبت و تغذیه شدند. درجه حرارت نیز در دو نوبت اندازه گیری گردید. داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 16 با آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و آنالیز واریانس اندازه های تکراری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین تغییرات وزن در گروه تحت مراقبت کانگورویی 15 گرم و در گروه دیگر 4 گرم بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری در دو گروه مشاهده شد (015/0 = P). میانگین مدت بستری در گروه تحت مراقبت کانگورویی 9/7 روز و در گروه دیگر 6/10 روز محاسبه شد که این تفاوت در دو گروه معنی دار بود (030/0 = P). از نظر تغییرات دما بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    مراقبت کانگورویی در وزن گیری نوزاد نارس اثرات مثبتی دارد و روزهای بستری نوزاد در بیمارستان را کاهش می دهد. بنابراین توصیه می شود که مسوولین درمانی نسبت به آموزش مراقبت کانگورویی به مادران، پرستاران و کارکنان تیم بهداشتی اقدام نمایند
    کلیدواژگان: مراقبت کانگورویی، وزن کم زمان تولد، وزن گیری، درجه حرارت، طول مدت بستری، نوزاد نارس
  • شهلا خسروان، حمیدرضا تولیده ای، بهروز سیاح، فرهاد مالکی شیبک، نرگس صابر* صفحات 38-44
    زمینه و هدف
    دیابت عامل خطر مهمی برای بیماری های قلبی به شمار می آید. نوروپاتی قلبی یکی از عوارض دیابت می باشد که احتمال دارد بتواند ادراک درد انفارکتوس را مختل نماید. مطالعه حاضر به منظور بررسی مقایسه ای درد درک شده انفارکتوس میوکارد در افراد مبتلا و غیر مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تحلیلی- مقطعی، 180 بیمار بستری با تشخیص انفارکتوس میوکارد در دو گروه بیماران مبتلا و غیر مبتلا به دیابت نوع دو به روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس از سه بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1390 انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل فرم پژوهشگر ساخته مشخصات دموگرافیک، سابقه بیماری و شرح حال بیماری فعلی، مقیاس ده درجه ای دیداری درد و آدمک ترسیم شده نشان دهنده محل درد بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون های آماری تی مستقل، کای دو و من ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    4/76 درصد آزمودنی ها مرد، 6/50 درصد مبتلا به دیابت و 4/49 درصد غیر مبتلا به آن بودند. اگرچه میانگین ت درد در ااد مبتلا به دیابت بیشتر از میانگین ت درد در ااد مبتلا بود، اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. در کیفیت درد درک شده دو گروه از نظر نوع، محل شروع درد، انتشار درد، مدت زمان درد و نوع انفارکتوس تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد. همچنین بین شدت درد درک شده با مدت ابتلا به دیابت و سابقه سکته قلبی ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش در خصوص ویژگی های شدت و مدت محل بروز انفارکتوس، محل شروع درد و نحوه انتشار بین دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به دیابت نوع دو با میانگین 5 سال سابقه ابتلا به دیابت تفاوتی را نشان نداد؛ بنابراین با توجه به محدودیت این مطالعه مقطعی و اهمیت علامت درد در تشخیص به موقع انفارکتوس قلبی، توصیه می شود مطالعه ای با کنترل بیشتر و سابقه طولانی تر ابتلا به دیابت انجام گیرد.
    کلیدواژگان: درد سینه، دیابت نوع دو، انفارکتوس میوکارد
  • حبیب حیدری*، فریبا بلورچی، فریده یغمایی، نویده نصیری، سعید حمدزاده صفحات 45-51
    زمینه و هدف
    پرفشاری خون مهم ترین عامل خطرزای بیماری های قلبی- عروقی در سالمندان می باشد. این پژوهش با هدف تاثیر ورزش هوازی کوتاه مدت بر فشار خون سالمندان مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
    مواد و روش ها
    در کارآزمایی بالینی حاضر که در سال 1390 صورت گرفت، 92 سالمند 75-65 ساله عضو کانون جهاندیدگان شهر شیراز بر اساس معیارهای ورود انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی (هر گروه: 46 نفر) مداخله و کنترل تقسیم شدند. مداخله شامل انجام پیاده روی به مدت 4 هفته، هفته ای 3 روز در محیط سرای سالمندی در حضور پژوهشگر بود. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم ثبت فشار خون و دستگاه فشارسنج بود. به منظور تعیین پایایی فشارسنج جیوه ای از روش پایایی بین آزمونگران استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و تی زوجی در نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین فشار خون سیستول و دیاستول دو گروه مداخله و کنترل قبل از مداخله اختلاف معنی داری نداشت. پس از انجام مداخله، میانگین فشار خون سیستول از 163/4 ± 88/149 به 21/5 ± 93/144 (004/0 = P) میلی متر جیوه و فشار خون دیاستول از 16/3 ± 03/94 به 38/6 ± 9/85 میلی متر جیوه (در گروه مداخله) به طور معنی داری کاهش یافت (030/0 = P)، ولی در گروه کنترل تغییر معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    ورزش هوازی کوتاه مدت یک مداخله موثر پرستاری برای کاهش فشار خون در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون است.
    کلیدواژگان: پرفشاری خون، سالمندی، ورزش هوازی
  • اسماء شجاعی، بتول نحریر*، نسیم نادری، آرمین زارعیان صفحات 52-60
    زمینه و هدف
    مراقبت پیگیری پس از ترخیص، یکی از مهم ترین راهکارها برای کمک به بیماران مبتلا به نارسایی قلبی جهت پیشگیری از بدتر شدن بیماری شان می باشد. این پژوهش با هدف بررسی مقایسه آموزش به بیمار و پیگیری تلفنی توسط پرستار بر میزان اضطراب بیماران مبتلا به نارسایی قلبی مراجعه کننده به مرکز قلب شهید رجایی تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در کارآزمایی بالینی حاضر که در سال 1391 صورت گرفت، 189 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه (دو گروه مداخله و یک گروه کنترل) مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران گروه کنترل فقط مراقبت های معمول بیمارستانی را دریافت کردند. بیماران گروه اول مداخله حین ترخیص به مدت یک ساعت آموزش حضوری و یک کتابچه آموزشی و بیماران گروه دوم مداخله علاوه بر دریافت یک ساعت آموزش حضوری و کتابچه آموزشی حین ترخیص به مدت 3 ماه توسط پرستار پیگیری تلفنی بعد از ترخیص را دریافت کردند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه های جمعیت شناختی و اضطراب Beck بود. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری کای دو و آنالیز واریانس یک طرفه در نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین اضطراب قبل و بعد از مداخله به ترتیب در گروه مداخله اول 5/11 ± 9/21 و 6/7 ± 0/11، در گروه مداخله دوم 7/9 ± 2/19 و 2/9 ± 6/19 و در گروه کنترل 9/6 ± 9/18 و 7/11 ± 7/18 گزارش شد. آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که قبل از انجام مداخله اختلاف معنی داری بین میانگین های اضطراب سه گروه مورد مطالعه وجود نداشت (168/0 = P)، ولی بعد از انجام مداخله اختلاف معنی داری بین میانگین های اضطراب هر سه گروه مشاهده شد (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    بعد از سه ماه پیگیری تلفنی توسط پرستار، میزان اضطراب در بیماران کاهش معنی داری داشت. این نوع از مداخله پیگیری کم هزینه پس از ترخیص می تواند منجر به کاهش اضطراب در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی شود.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، آموزش حین ترخیص، پیگیری تلفنی توسط پرستار، اضطراب
|
  • Masoud Rayyani, Mahvash Salsali *, Abbas Abbaszadeh Pages 1-9
    Background And Objective
    Although receiving transplantation improves quality of life in patients with end-stage renal disease، but faces them with new challenges. During the process of coping with transplanted kidney، there are several factors facilitate or obstacle this process. This study aimed to determine the facilitators of coping with transplanted kidney in renal transplant recipients.
    Materials And Method
    In this qualitative study، during 2011-2012، in-depth semi-structured interviews were done with 11 renal transplant recipients in transplantation ward of Afzalipour Hospital affiliated to Kerman University of Medical Sciences، Iran. The purposive sampling continued to emerge statured data، codes and themes. Data analysis was done using the latent content analysis approach.
    Results
    Analysis of the text revealed 2 themes and 7 categories including using internal resources (spirituality، positive thinking، and positive self-image) and using external resources (family، peers، health care system، and social organizations).
    Conclusion
    Internal and external resources assist kidney transplant recipient to cope with transplanted kidney. Developing social supportive systems as well as family education about their important role that could positively affects the process of coping should be considered. Providing an environment in which the patients can express their experiences of coping under supervision of expert nurses seems to be an effective approach to make them aware of effective coping strategies and provide an atmosphere to learn from each other.
    Keywords: Coping, facilitator, renal transplantation, content analysis, qualitative study
  • Samira Khayat, Masoomeh Kheirkhah *, Zahra Behboodi Moghdam, Hamed Fanaei, Amir Kasaeiyan Pages 10-16
    Background And Objective
    Premenstrual syndrome (PMS) is a common disorder in women of reproductive ages. Regarding the unknown etiology of this syndrome، several treatments are recommended; one of them is use of medicinal herbs. This study was carried out to evaluate the effects of Ginger on severity of symptoms of premenstrual syndrome.
    Materials And Method
    In this double-blind clinical trial study، 70 students from Tehran University of Medical Sciences، Iran، which suffered from premenstrual syndrome were randomly assigned to Ginger and placebo groups in 2013. Participants received two capsules daily from seven days before menstruation to three days after it for three cycles and they recorded severity of their symptoms. Demographic information form and daily record of symptoms questionnaire were data collection tools. Data of before interventions and 1، 2 and 3 months after it were analyzed using repeated-measurement analysis of variances and indepented t tests via SPSS18 software. P < 0. 05 was considered significant.
    Results
    Before intervention، there were no significant difference (P = 0. 710) between the mean scores of symptoms of premenstrual syndrome in the two groups (110. 20 ± 30/77 in Ginger and 106. 70 ± 44. 65 in placebo groups). But at 1، 2 and 3 months after intervention، there were significant differences (P < 0. 001(between the mean scores of symptoms of premenstrual syndrome in the two groups (105. 70 ± 45. 76، 107. 20 ± 50. 68 and 106. 00 ± 48. 74 in placebo، and 51. 18 ± 32. 76، 49. 48 ± 33. 12، and 47. 06 ± 33. 41 in Ginger groups، respectively).
    Conclusion
    Based on results of this study، Ginger may be effective in reduction of severity of psychological، physical and behavioral symptoms of premenstrual syndrome. However، therapeutic use of these drugs needs further studies.
    Keywords: Premenstrual syndrome, Ginger, herbal medicine, complementary therapies
  • Atefeh Shamsi * Pages 17-23
    Background And Objective
    One of the problems of premature infants is oral muscles insufficiency and inadequacy of oral-feeding skills at birth. Use of supportive oral interventions such as olfactory stimulation can facilitate this increasing challenge in neonatal intensive care unit. This study aimed to check the effect of olfactory stimulation with breast milk smell on the duration of feeding transitional time from gavage to oral feeding in premature infants.
    Materials And Method
    In this randomized clinical trial study، 92 premature infants with the gestational age of less than 33 weeks hospitalized in neonatal intensive-care units of Valiasr and Jame Zanan hospitals in Tehran، Iran، during April to September 2013 were enrolled using available sampling method. They were randomly divided into 2 groups of 46، control and intervention (received mother milk odor during gavage periods) groups. A researcher-made checklist including demographic and primary (transitional feeding time، weighting، first breast feeding time، hospital stay) variables was used. The data were analyzed using independent t and Mann-Whitney tests via SPSS16 software.
    Results
    Olfactory stimulation of premature infants significantly reduced the feeding transitional time and length of hospitalization more in intervention group (11. 20 ± 3. 23 and 14. 65 ± 3. 57 days، respectively) compared to control group (21. 65 ± 6. 04 and 26. 20 ± 6. 50 days، respectively) (P < 0. 001 for both). Starting the first breast-feeding from mother''s breast was done more effectively in a shorter time in intervention group، too (P < 0. 001).
    Conclusion
    According to reducing the gavage to oral feeding transitional time، training this simple and low-cost method to mothers can be effective in improving the quality of feeding in premature infants.
    Keywords: Breast milk smell, premature infant, transitional feeding time, hospital stay, oral feeding
  • Hossein Ebrahimi, Mahdi Sadeghi *, Hossein Bagheri, Golam Hossein Sargazi Pages 24-31
    Background And Objective
    The role of desirable control of diabetes in preventing disease outcomes is well-known. Considering the importance of identificating the effective factors on control of diabetes، the present study was conducted to determine the importance of metabolic control and related factors in patients with type 2 diabetes mellitus attending in Shahroud city diabetes center، Iran.
    Materials And Method
    This analytical-descriptive study was conducted on 156 patients with type 2 diabetes mellitus refered to Shahroud city diabetes center in 2013. Metabolic control was determined based on hemoglobin A1C and divided into three levels of poor، intermediate and appropriate controlled. Then، its relationship with individual characteristics and disease-related factors was evaluated. Data analysis was done via SPSS16 software using Pearson correlation coefficient، independent samples t and One-Way ANOVA tests.
    Results
    Mean of hemoglobin A1C was 8. 14 ± 1. 62 and most of the patients had a moderate level of metabolic control (7-10%). There was a significant relationship between level of metabolic control and marital status (P < 0. 001)، lifestyle (P < 0. 001)، level of education (P < 0. 001)، jobs (P < 0. 001)، income (P < 0. 001)، smoking (P < 0. 001)، exercise (P < 0. 001)، the time of diagnosis (P = 0. 010)، associated complications (P < 0. 001) and the type of drugs (P = 0. 010). But there was no significant relationship between the level of metabolic control and sex (P = 0. 110).
    Conclusion
    Considering that most of the patients did not have optimum control and according to the relationships of factors such as marital status، lifestyle، smoking and exercise with metabolic control in these patients، it seems that the implementation of educational programs for patients and influence of families to support them، make achieving appropriate levels of metabolic control easier which results reduction of complications and problems of patients with type 2 diabetes mellitus
    Keywords: Diabetes type 2, metabolic control, hemoglobin A1C
  • Pages 32-37
    Background And Objective
    Care of the low birth weight (LBW) neonates in incubators is accompanied with effects such as delay in weight gain، prolonged hospitalization and caused hospital infections accordingly. One of the substitutive methods of incubator care is natural and non-invasive kangaroo mother care (KMC) in which infant are in skin-to-skin contact whit mother. In this study، it was aimed to review the effect of kangaroo mother care on weight gain، stay length and control of temperature with low birth weight in preterm neonates.
    Materials And Method
    This clinical trial study was conducted on preterm neonates with the history of birth weight lower than 2500 in neonatal intensive care unit (NICU) of selected hospitals in Moshhad، Iran، in 2010. Fifty neonate were selected regarding to purposive sampling and were assigned into two groups (25 in intervention group، and 25 in control group). In the intervention group، infant and mother have skin-to-skin contact one hour a day. In the control group، the infant cared and fed according to routine schedule in NICU unit. The temperature degree was measured in two periods. The data were analyzed by chi square، independent t-test and analysis of variance (ANOVA) repeated measurements.
    Results
    The mean of weight changes in the KMC group was 15g and 4g in control group which were statistically significant difference between the two groups (P = 0. 015). The mean staying period in the KMC group was 7. 9 and 10. 6 in control group which was statistically significant difference between the two groups (P = 0. 03). The changes of temperature in the two groups were not statistically significant.
    Conclusion
    KMC method had positive effect on gaining weight of preterm neonates and reduced hospitalized days in the NICU. It is recommended that health authorities act towards training KMC method to nurses and healthcare team members as obstacles to be overcome.
    Keywords: Kangaroo mother care, low, birth weight neonates (LBW), gaining weight, temperature degree, staying length, preterm neonate
  • Shahla Khosravan, Hamid Reza Tolidie-Ie, Behrouz Sayyah, Farhad Maleki Sheybak, Narges Saber * Pages 38-44
    Background And Objective
    Diabetes mellitus is an important risk factor for heart diseases. Cardiovascular autonomic neuropathy as a diabetes mellitus complication can impair recognition of myocardial ischemia or infarction. This study aimed to compare the quality of perceived myocardial infarction (MI) pain in patients with or without type 2diabetes mellitus.
    Materials And Method
    In this analytic cross-sectional study، 180 patients with or without type 2diabetes mellitus with acute myocardial infarction were included. They were selected from 3 hospitals of Mashhad University of Medical Sciences، Iran، in 2011 by non-randomized convenience sampling. We used researcher-made forms for selecting the samples، recording demographic variables، history and present disease such as pain characteristics، the electrocardiogram and laboratory results، and also standard visual numeric scale (Mc-Melzac questionnaire) for assessing the presence and intensity and location of pain. Data were analyzed usingindependent t، chi-squared، and Mann-Whitney tests in SPSS17 software.
    Results
    76. 4% of subjects were men، 50. 6% were with and 49. 4% without type 2 diabetes mellitus. Although the mean of intensity of pain of myocardial infarction in patients with diabetes was lower than those without it، but these differences were not statistically significant. There was no statistically difference between the two groups in type، location، radiation، duration and type of myocardial infarction. There was no relationship between the perceived pain intensity and duration of diabetes or history of myocardial infarction.
    Conclusion
    The results of this study on the characteristics of the location of infarction and its severity and duration and pain location and its distribution showed no difference between the patients with a 5-years history and without type 2 diabetes mellitus. Due to the constraints of this cross-sectional and importance of pain in diagnosis of myocardial infarction، more studies with more control and patients with history of type 2 diabetes longer than 5 years is recomended.
    Keywords: Chest pain_type 2 diabetes_myocardial infarction
  • Habib Hidari *, Fareba Blorche, Farede Yagmaee, Navide Naseri, Saeed Hamadzadeh Pages 45-51
    Background And Objective
    Hypertension is the most common risk factor for cardiovascular disease in elderly. This study aimed to determine the effect of short-term aerobic exercise on blood pressure in elderly with hypertension.
    Materials And Method
    In this clinical- trial controlled study، 92 elderly clients with the age of 65-75 years were selected in Shiraz city، Iran، in 2011، according to inclusion criteria of study and divided into two equal groups of control and intervention. The intervention consisted of 4-week walking periods، three times in one week، each time 20-30 minutes. Data were collected using calibrated mercury sphygmomanometer. The Reliability of mercury sphygmomanometer was confirmed by intra-rater consistency. The data were analyzed using paired and independent t test via SPSS 16 software.
    Results
    There was no statistically significant difference between the groups in means of systolic and diastolic blood pressures before intervention. After the intervention، mean of systolic blood pressure decreased significantly from 149. 88 ± 4. 16 to 144. 93 ± 5. 21 (P = 0. 004) and diastolic blood pressure decreased significantly from 94. 03 ± 3. 16 to 85. 9 ± 6. 38 (P = 0. 030) in intervention group; but there was no significant change in control group.
    Conclusion
    The findings showed that walking is an effective nursing intervention for reducing blood pressure in elderly patients with hypertension.
    Keywords: Hypertension, elderly, aerobic exercise
  • Pages 52-60
    Background And Objective
    After-discharge follow-up care is one of the most important strategies to help patients with heart failure to prevent worsening of the disease. This study aimed to compare the patient education and follow-up by nurse on anxiety in patients with heart failure referred to Rajaei cardiovascular center، Tehran، Iran.
    Materials And Method
    In this clinical trial study، 189 patients with heart failure were selected using purposive sampling method and randomly divided into 3 groups in 2012. The control group received only hospital routine care. The first intervention group received one hour of discharge education and one educational booklet at the time of discharge and second intervention group received telephone followed-up by nurse 3 months after discharge in addition of receiving one hour discharge education and educational booklet at the time of discharge. Data collection tools included Beck anxiety and a researcher-made demographic questionnaire. Data were analyzed using chi-square and one-way ANOVA tests via SPSS18 software.
    Results
    The means of anxiety scores were 21. 9 ± 11. 5 and 11. 0 ± 7. 6، 19. 2 ± 9. 7 and 19. 6 ± 9. 2، and 18. 9 ± 6. 9 and 18. 7 ± 11. 7 before and after the intervention in first and second intervention and control groups، respectively. Before the intervention، there was no significant between means of anxiety scores in 3 groups (P = 0. 168) but after the intervention، this difference was significant (P < 0. 001).
    Conclusion
    After 3 months of telephone follow-up by nurse، there was a significant reduction in patients’ anxiety scores. So، this kind of cost-effective follow-up intervention after discharge can reduce anxiety in patient with heart failure.
    Keywords: Heart failure, discharge education, telephone follow up by nurse, anxiety